Uygulamalı Davranış Bilimi
Davranışlar nasıl tetiklenir? Dönüşüm oranları nasıl artırılır? Alışkanlıklar nasıl değiştirilir?
Küçücük dokunuşlar ile insanların karar ve davranışlarında çok büyük farklar yaratabilirsiniz.
Dersler
1. Hafta: Davranış Bilimi ile Tanışma
İnsanlar davranışlarının gerçek nedenlerini bilmezler. Kendilerine sorulduğunda tutarlı bir hikaye yazar; sonra da bu hikayeye körü körüne inanırlar.
Davranış bilimi, insan davranışlarının altında yatan gerçek nedenleri sorgulamaya, keşfetmeye ve etkilemeye yardımcı olan derin bir bilimsel birikim sunmaktadır.
Bu derste davranış bilimi perspektifinin konvansiyonel bakış açılarından farkı anlatılacak ve iş ortamında daha iyi kararlar verebilmek için nasıl kullanılabileceği tartışılacaktır.
2. Hafta: Dikkat, Algı ve Duyguların Yönetimi
Sezgilerin insan davranışında yeri nedir?
Nasıl oluyor da aynı deneyimi yaşayan iki kişi farklı şeyler hatırlayabiliyor?
İnsanların bir ortamda neye dikkat edeceklerini ve edindikleri bilgileri nasıl kullanacaklarını yönlendirmek mümkün olabilir mi?
İnsanların karar ve davranışlarını değiştirmesi nasıl sağlanır?
Bu derste, dikkat, algı ve duyguların stratejik yönetimine dair ipuçları örnekler üzerinden tartışılacaktır.
3. Hafta: Bilinçdışı Dürtüler ve Tercih Mimarisi
Bilinçdışı reflekslerimiz (heuristics), otomatik olarak devreye girer ve hızlı kararlar vermemizi sağlar. Bu refleksleri tetikleyen karar ortamları nasıl tasarlanır?
Ürün sunumu ve iletişim stratejilerinde davranış bilimi prensiplerinin kullanımı ne gibi farklar yaratabilir?
Bu ders, özellikle deneyim tasarımı ve satış ortamının organizasyonu için çok güçlü ve pratik ipuçları sunmaktadır.
4. Hafta: Davranış Değişikliğinin Tetiklenmesi
Yeni bir bilgi ile karşılaştığımızda bazen kolayca öğreniyor, bazen direnç gösteriyor, bazen olumsuz duygusal tepkiler vererek o bilgiden uzaklaşmayı seçiyoruz.
Algısal yanılgılarımız objektif öğrenmeyi engelliyor.
İnsanların nasıl öğrendiklerini anlayabilmek, müşterilerine, çalışanlarına veya iş ortaklarına bir şeyler öğretmeyi amaçlayan profesyoneller için stratejik öneme sahiptir.
Bu ders, öğrenmenin nasıl gerçekleştiğine ve nasıl etkilendiğine odaklanmaktadır.
5. Hafta: Deneyim Tasarımı
Deneyim tasarımı, deneyim ortamında bulunan uyaranların seçimi ve organize edilmesi ile gerçekleşir. Davranış bilimi prensipleri ışığında gerçekleştirilen müşteri deneyim tasarımı çalışmaları daha etkin satış kanalları, daha memnun ve daha az şikayet eden müşteriler ile sonuçlanır.
Aynı şekilde, davranış bilimi prensipleri ışığında gerçekleştirilen çalışan deneyimi uygulamaları kurumlara daha verimli ve memnun çalışanlar kazandırır.
Bu derste, iyi hissettiren ve olumlu hatırlanan deneyimlerin nasıl tasarlanması gerektiğine dair püf noktaları tartışılacaktır.
6. Hafta: Veri-Odaklı Düşünme ve Strateji
Bugün neredeyse tüm karar süreçlerinde analitik yaklaşımlar kullanıyoruz. Pazarda olan biteni ve kurum performansını sayısal metrikler üzerinden anlamaya çalışıyoruz. Modeller ile düşünüyor, veriler ile konuşuyoruz. Buna rağmen, bazen verilere dayanarak aldığımız kararlar, arzu ettiğimiz iş sonuçlarını doğurmuyor. Neden böyle oluyor?
Bu derste analitik yaklaşımlar kullanırken içine sıklıkla düştüğümüz gizli tuzaklar tanıtılacak ve davranış bilimi perspektifinden tartışılacaktır. Bu dersin amacı, katılımcılara stratejik karar süreçlerinde analitik yaklaşımlar kullanırken olası hata ve yanılgı kaynaklarını sorgulayabilme ve bütünü görebilme becerisi kazandırmaktır.
Eğitmen
Prof.Dr. Kaan Varnalı davranış biliminin kurumsal uygulamaları konusunda uzmanlaşmış bir davranış bilimcidir.
Bana neler katacak?
Açık olan programlar:
-
Yer kalmadı
Uygulamalı Davranış Bilimi
Fiyat 12,000.00TLFiyatBirim fiyat perYer kalmadı
Katılımcı Görüşleri
Kurumsal tanıtım broşürü
Detaylı bilgi içeren kurumsal tanıtım broşürünü buradan indirebilirsiniz.